Surm häärberis

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Boriss Berezovski
Boriss Berezovski Foto: Reuters/ScanPix

Täpselt nädala eest leiti Inglismaalt Berkshire’i uhkest häärberist Vene oligarhi Boriss Berezovski surnukeha. Politsei juhtumi üksikasju kohe ei avaldanud ja see tõi kaasa terve oletuste laviini, üks tõenäolisem kui teine.

Surnu kodus käisid mürgiste ainete eksperdid proove võtmas – järelikult mürgitati, kahtlustati. Ohtlikke aineid siiski ei leitud. Küll aga leiti surnukeha kõrvalt sall – seega hoopis kägistati, levis kumu.  

Nüüdseks on selgunud, et Berezovski kaela ümber oli tõesti jupp sidet, selle teine ots aga rippus dušikardinapuu küljes, ning enesetapp näib aina tõenäolisemana. Keerukaid kombinatsioone ja kaadritagust niiditõmbamist harrastanud matemaatikuharidusega Berezovski võttis sellegi saladuse endaga kaasa, jättes maha pooleliolevad kohtuasjad, maksmist vajavad võlad ja mitte ühtegi hüvastijätukirja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles