Toomas Tõniste: riigi osalusega ettevõtete müümisel ei tohi kiirustada

, riigikogu liige (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Tõniste.
Toomas Tõniste. Foto: Toomas Huik

Kuigi riigi osaluse müümine äriühingus võib sageli tunduda kasulik, ei tohiks seda teha kampaania korras, kirjutab riigikogu majanduskomisjoni liige Toomas Tõniste (IRL) Postimehe arvamusportaalis.

Ka riigi äriühingute puhul tuleb silmas pidada iga ühingu eripära ning teha otsuseid seda arvestades, mitte kampaania korras. Muutunud turuolukorra tõttu ei olnud riigil näiteks enam otstarbekas säilitada osalust aktsiaseltsis Levira ning majandusministeeriumi põhjendatud ettepaneku alusel otsustas valitsus hiljuti müüa riigi osaluse Leviras.

Erakapitali kaasamine läbi börsil noteerimise suurendab läbipaistvust ja võib mõjuda ühingule positiivselt, lisaks aitab turgutada kapitaliturgu. Samas peab tegemist olema läbi kaalutud sammuga olukorras, kus eksisteerib vajadus täiendava kapitali järele või on selge arusaam, et riigil on otstarbekam oma osalus hoidmise asemel müüa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles