Täismahus: videod konverentsilt «Euroraha võlud ja valud»

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskonverents «Euroraha võlud ja valud». Siim Kallas.
Majanduskonverents «Euroraha võlud ja valud». Siim Kallas. Foto: Andres Haabu

Siit saad järelvaadata kõiki reedese advokaadibüroo Tark Grunte Sutkiene, Postimehe ja E24 majanduskonverentsti «Euroraha võlud ja valud» ettekandeid.

Viiendal Suure Teema Majanduskonverentsil selgitas Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas, kuidas ikkagi Brüsselis raha jaotatakse. Talle sekundeeris Eestis eurorahade jagamise eest vastutav rahandusministeeriumi asekantsler Ivar Sikk.

Analüütik Maris Lauri selgitas välja, milline näeks meie majanduse ja rahanduse seis välja ilma euro abirahata, ning Iiri endine minister Dick Roche jagas oma kogemusi, kuidas Iirimaal õnnestus abirahade toel majandus õitsengule pöörata. Kohalike ettevõtjate ootusi ja nägemusi peegeldas suurettevõtja Jüri Käo.

Tõsiste majanduskonverentside kaubamärgiks on kujunenud ka veidi kergem vaade olulistele teemadele. Kui varasematel aastatel on professor Andres Metspalu võrrelnud eestlaste ja soomlaste geene, Peeter Ernits kirjeldanud sipelgariigi logistikat ja julgeolekuriske, siis sel aastal analüüsisid tuntud mõtlejad Mart Juur ja Andrus Kivirähk eestlaste rehepapluse olemust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles