Kari Käsper: homovastast kampaaniat peetakse solvavaks ja vaenu õhutavaks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kari Käsper
Kari Käsper Foto: Erakogu

Homokooselu lubamine pole rünnak perekonna vastu, sest perekondi on juba praegu väga erinevates vormides, kirjutab Eesti Inimõiguste Keskuse juhataja Kari Käsper Postimehe arvamusportaalis.

Tema sõnul leitakse, et samasooliste kooselu vastane allkirjakampaania on diskrimineeriv ja vaenule õhutav, samuti solvab see ühe vanemaga või lahutatud vanematega perekondi.

Samasoolised paarid on Eestis seaduse kaitseta ning see olukord on vastuolus põhiseadusega. Ka sellises perekonnas elavad lapsed on kaitseta näiteks bioloogilise vanema surma korral, nagu selgus Eesti Inimõiguste Keskuse eelmisel nädalal avaldatud põhjalikust analüüsist seksuaalvähemuste õigusliku olukorra kohta.

Aruande kohaselt on samasoolistel paaridel kehtivas õiguses probleeme eelkõige varaliste õiguste, lastega seonduvate õiguste ja kohustuste, ülalpidamise, üürisuhete, pärimisõiguse, maksude ja sisserändega. Kooseluseaduse võimalikult kiire vastuvõtmine aitaks nende probleemide ennetamisele ja lahendamisele oluliselt kaasa.

Kooseluseaduse eesmärk on kaitsta neid Eesti perekondi, mis on seni kaitsmata: selliseid, mille moodustavad kaks samast soost inimest. Käsitleda seda rünnakuna perekonna vastu on väär, sest perekondi on juba praegu väga erinevates vormides.

Eesti Inimõiguste Keskuse poole on pöördunud mitmed inimesed, kes on oma postkastist üleskutse leidnud, pidades sellist kampaaniat mitte ainult kohatuks, vaid ka seksuaalvähemuste suhtes diskrimineerimisele ja vaenule õhutavaks. Samuti on seda peetud solvavaks ühe vanemaga või lahutatud vanematega perekondade suhtes.

Kristlik organisatsioon SA Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks algatas allkirjakampaania homode vabaabielu ehk samasooliste paaride kooselu seadustamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles