Umberto Eco: kriisis aitab raamat!

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umberto Eco Tartu Ülikooli aulas loengut pidamas.
Umberto Eco Tartu Ülikooli aulas loengut pidamas. Foto: Margus Ansu

Sel nädalal Eestis viibinud maailmakuulus Itaalia semiootik, kirjandusteadlane ja kirjanik Umberto Eco andis oma ainsa intervjuu Postimehe arvamus- ja kultuurilisale AK.


Homme ilmuvas Rebekka Lotmani usutluses räägib Eco reaalsustaju kadumisega seotud ohtudest maailmas ja sellest, et kriisis aitab raamatu lugemine. «Kui sul pole enam raha minna kallisse restorani või kümnepäevasele puhkusereisile, avastad sa, et sama mõnus on jääda koju ja lugeda head raamatut,» räägib Eco.

Ka saab lugeja teada, mis filosoofi meelest praeguse üleilmse kriisi põhjustas ning mõistagi mõtteid kirjandusest ja semiootikast.

Veel saab homsest AKst lugeda Daniele Monticelli esseed võimalusest otsida uut maailma; Tiit Pruuli ajareisi 1945. aasta Ida-Preisimaale, kus võidupäev 9. mai hävitas inimlikkuse; emadepäevalugu ühe lihtsa eesti naise saatusest kolhooside loomise aegu; Los Angeleses töötava Aare Tilga analüüsi masu mõjudest Hollywoodile ning palju muud põnevat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles