Reedene Õpetajate Leht: aasta streigist, Eesti õpetajad Aafrikasse

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Homsest Õpetajate Lehest saab lugeda mitmeid tagasivaateid aastatagusele õpetajate streigile, samuti sellest, et Ghana ootab Eesti õpetajaid, ning Reaalkooli erakoolist.

Uuele reaali erakoolile joostakse tormi

Tallinna uuele erakoolile, reaali põhikoolile joostakse hoolimata krõbedast õppemaksust lausa tormi. Reaali põhikool asutati Tallinna reaalkooli hoolekogu eestvedamisel selleks, et ette valmistada õpilasi kooli gümnaasiumiosale. Märtsis alanud õpilaste registreerimisel oli algul tempo lausa kümme last tunnis ja esimese viie päevaga oli uue tasulise põhikooli tulevasteks õpilasteks registreeritud juba 130 last. Tuleval õppeaastal on reaali põhikoolis õppemaks 1490 kuni 1790 eurot.

Aasta õpetajate streigist

Tiina Kangro, äsja Postimehe arvamusliidri tiitli pälvinud ajakirjanik, kirjutab, et täpselt aasta tagasi toimunud õpetajate streik ei andnud kuigi palju tulemust õpetajatele endile ja koolidele tervikuna, aga ometi sai just õpetajate protestiaktsioonist esimene pääsuke meie riigi puhastumise teel.

Samal teemal võtavad streigi aastapäeval sõna ka Tallinna Ülikooli dotsent Barbi Pilvre, suhtekorraldaja Janek Mäggi, emeriitprofessor Mati Hint jt. Hint leiab näiteks, et õpetajate palk hakkaks tõusma siis, kui majandus-, rahandus-, ja peaministri koht anda Indrek Neivelti sugustele majandusmeestele.

Teatrikooli legendaarsed õpetajad

Lavastaja Merle Karusoo kirjutab kolmest legendaarsest lavakunstikateedri õpetajast: Helmi Tohvelmanist, Karl Aderist ja Voldemar Pansost.

Aafrika kutsub Eesti õpetajaid appi

Eesti õpetajad on töötanud ja töötavad vabatahtlike abilistena mitmes Aafrika riigis. Tulevaks õppeaastaks vajatakse kaht Eesti õpetajat Ghanasse korraldama kohalikele õpetajatele täiendkoolitust ja andma õpilastele lisatunde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles