Natalja Kitam: eestluse süda on armastamine, mitte vihkamine

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Kitam
Natalja Kitam Foto: Peeter Langovits

Eestluse süda on oma rahva ja maa armastamine, mitte teiste vihkamine, leidis arengukava «Lõimuv Eesti» koostamise kommunikatsioonijuht Natalja Kitam eilsel Postimehe arvamusliidrite lõunal.

Tunnen end eestlasena Eestimaal, aga kuhugi ei kao ka see, et mu ema on kreeklanna ning mul on suus ka kreeka keel. Mulle tundub, et Gunnar Okk ja Maarja Kangro püüdsid oma ettekannetes mitte rääkida kitsalt rahvusest etnilisuse mõttes, vaid räägiti meelsusest ja väärtustest. Gunnar Okki tsiteerides on väärtus need inimesed, kes Eestis elavad ja mis nad Eesti jaoks teevad, ning ka eestlased, kes on välismaal ning mida nemad teevad. Mulle tundub, et võime rahulikumalt tulevikku vaadata.

Kui räägime patriotismist või eestlusest ja üritame tunnetada, mis on eestluse süda, siis mulle tundub, et see on uhkus, oma rahva ja maa armastamine, mitte teiste, väliskeskkonna vihkamine. See teeb sind tugevamaks. Olen optimist, aga võiksin olla ka pessimist, kui sellest oleks mingi kasu. Mulle tundub, et praegu on piisavalt põhjusi olla optimist ja minna edasi.

Olen Rahvakogu initsiatiivgrupis ja mulle väga meeldib see kogemus ja Rahvakogu positsioon: istume maha ja räägime kõik läbi. Mitte et pakume valmislahendusi, vaid analüüsime, mis tegelikult juhtub, kui näiteks maksukoormust suurendada. Eesti on nii unikaalne, siin on vaja kõike kaaluda, teiste kogemusi uurida ja muidugi mitte rääkida sellest, et meil pole senistele lahendustele alternatiivi ja jäägu igaüks oma liistude juurde.

Arvamusportaal palus eilse Postimehe arvamusliidrite lõuna osalejatel arutleda selle üle, kas avatud maailm on eestluse sulatusahi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles