Siim Kiisler: ma ei pelga, et omavalitsused ei taha liituda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kiisler
Siim Kiisler Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Regionaalminister Siim Kiisler ütles täna uut haldusreformi kava kirjeldades, et ei karda, et omavalitsused uue plaaniga kaasa ei tule.

Tõmbekeskuste mudeli populaarsus tuli mulle tegelikult üllatusena. Arvasin, et kihelkondade Eesti osutub populaarsemaks, aga selle valikuga öeldi selgelt välja, et väiksemad ühinemised on eilne päev ja suurvallad on ainuvõimalik lahendus.

Ma ei pelgaks, et ei omavalitsused ei taha mingit otsust teha. Meil on kavas eelarvest teatud määral neid toetada, et oleks võimalik arutelupäevi läbi viia. Meil on ka vahemees, kes selgitab suundi maakondades. Samuti tõusis ühinemistoetuse miinimumsumma 150 000 eurole. Mõnes maakonnas saavad arutelud olema üksmeelsed, mõnes pingelised, aga ideaalis pakuvad omavalitsused ise liitumiskava välja.

Tahame, et uued omavalitsused hakkaksid rohkem tegelema töökohtade loomisega. Oleme ka täiesti valmis andma maavalitsuste ülesandeid üle omavalitsustele, kui nad on piisava võimekusega.

Seda, et teenus inimestest kaugeneb, ei maksa karta. Teenus ei ole see, et sõidad kusagil kaugel asuvasse vallamajja, täidad avalduse ja saad midagi. Teenus on see, kui igal abi vajaval vanainimesel vajalikul hetkel olemas sotsiaaltöötaja tugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles