VIK: Randpere ründas tegelikult sotse, mitte Savisaart

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karli Lambot
Karli Lambot Foto: VIK

Reformierakond ja IRL pingutavad oma tegude ja avaldustega selle nimel, et Keskerakond-sotsid leivad ühte kappi paneks ja võimule tuleks, kirjutab Tallinna valimistel kandideerida lubanud MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik pealinna piirkonnaühenduse juht Karli Lambot Postimehe arvamusportaalis.

Valdo Randpere eilne avaldus on pigem meediatrikk, millega Reformierakond tahab end kuulutada Keskerakonna peavastaseks. Randpere teadis, et sotsid sellele «ei» vastavad, nagu Anvelt ka tegi. Keskerakonna tegelikuks võitmiseks on vaja pigem laiapõhjalist valimisliitu, mis suudab ka kodanikuühiskonda kaasata.

Vaba Isamaaline Kodanik on mures hoopis selle pärast, et Reformierakonna ja IRLi vead sillutavad järjest enam teed Keskerakonna ja sotsiaaldemokraatide koalitsioonile. See võib juhtuda Tallinnas, aga veel enam Toompeal, kui mõelda järgmistele riigikogu valimistele.

Tallinnas on Keskerakond tugevam, aga riigis kasvab sotside populaarsus. Kui Keskerakond sotsid Tallinnas koalitsiooni võtab, siis tekitatakse sellega justkui tänuvõlg, et sotsid omakorda 2015. aastal Keskerakonna valitsusse kutsuksid.

Nii võime lisaks bojaarlikule valitsemisstiilile Tallinnas saada riigis astmelise tulumaksu ja null-variandi kodakondsuse. Vaba Isamaaline Kodanik tahab teha kõik endast oleneva sellise arengu peatamiseks.

Tunnetame, et valitsuse enesekesksus ja ülalt alla suhtumine tekitab kodanikes suurt võõristust. Kannatada on saanud poliitika usaldusväärsus. Selles olukorras tahame väärtuspõhist alternatiivi pakkuda.

Vanasti olid Mõõdukad ja Isamaaliit enam-vähem väärtuspõhised jõud, nüüd aga on valijaskond suures segaduses. Valides sotse, saad Keskerakonna, aga IRLi valides saad kodukulude tõusu, ehkki nad neid vähendada lubasid. Loodus tühja kohta ei salli ja sellepärast ongi Vaba Isamaaline Kodanik tekkinud.

Reformierakonna Tallinna piirkonna juht Valdo Randpere kutsus IRLi ja sotse maha istuma, et arutada võimalusi üheskoos Edgar Savisaare juhitud keskerakondlik linnavõim kukutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles