Pille Ilves: naisi ei tohi panna vägisi sünnitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Patsientide esindusühingu juht Pille Ilves.
Patsientide esindusühingu juht Pille Ilves. Foto: Raigo Pajula

Abort ei peaks jääma raha taha, kirjutab Eesti Patsientide Esindusühingu juhataja Pille Ilves Postimehe arvamusportaalis, vastandudes käimasolevale allkirjakampaaniale.

Igal naisel on õigus otsustada oma keha üle ja igal perel õigus teha otsuseid laste saamise osas. Selle õiguse piiramist me mingil juhul ei poolda. Kui see õigus jääks teostamata vaid rahapuudusel, siis peab riik selleks vahendid leidma.

Võimaluse loomine, et laps sünniks ainult seetõttu, et emal polnud raha abordi jaoks, oleks vastsündinud lapse suhtes täiesti vastutustundetu. Sama vastutustundetu oleks sundida naisi tooma ilmale lapsi, keda nad ei soovi või kelle üles kasvatamiseks on juba eos olulised takistavad tegurid. Tegurid, mis on saanud sellise otsuse tegemise põhjuseks. Kes need lapsed siis üles kasvatab, kui emad neid ei taha?

Tegu ei ole ju ühekordse väikese vahejuhtumiga, vaid sidumisega kogu eluks. Sündivatel lastel on õigus vanematele, kes neid armastavad ja kes suudavad nende eest hoolitseda. Seetõttu ei paku me ka alternatiivseid teid kampaania eesmärkide saavutamiseks. Tegeleda tuleb teavitamisega rasedusvastastest võimalustest ning need inimestele kättesaadavaks teha, mitte ajada naisi vägisi sünnitama.

Üle Euroopa loodetakse koguda miljon allkirja abordi maksumaksja rahast kinnimaksmise vastu, allkirju ootab ka sarnane petitsioon Eesti valitsusele. Allkirju aitab Eestis koguda kirikute nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles