Reedene Õpetajate Leht: Siim Kallase noorus, Lauri Leesi kirub, Tõstamaa õppetunnid

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Seekordsest Õpetajate Lehest saab lugeda nii eurovolinik Siim Kallase noorpõlvemeenutusi, Lauri Leesi kriitikat klassijuhatajate tasustamise teemal kui Tõstamaa õpetajakiusamisest.

Siim Kallas meenutab koolipõlve

Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas meenutab Jakob Westholmi gümnaasiumi 115 aastapäeva eel oma kooliaega, kuhu mahtus nii pööraseid pidusid kui ka nii suurt vaesust, et jutud majadest, kus torudest võib tulla sooja vett, tundusid lapsele täiesti uskumatu väljamõeldisena.

Lauri Leesi: palga asemel haridustoetus

Prantsuse lütseumi direktor Lauri Leesi kirjutab, et ta on kaua oodanud, et Eesti Vabariik suudaks klassijuhatajale maksta kasvõi vähemalt koristaja kuupalka maksta. Aga nüüd, uuest aastast, ei saa õpetajad enam palkagi, vaid üksnes haridustoetust.

Tõstamaa õpetajakiusamise õppetunnid

Möödunud nädalal avaldasid Tõstamaa keskkooli õpilased internetis filmilõigu sellest, kuidas koolipoisid õpetajat kiusavad. Kogenud õpetajad kirjeldavad nüüd oma katsumusi ja annavad nõu, kuidas rasketes olukordades käitumishäiretega lastega toime tulla.

President andis seitsmele haridustöötajale ordeni

President Toomas Hendrik Ilves andis Vabariigi aastapäeva eel teenetemärgi seitsmele haridustöötajale. Õpetajate Leht kirjutab ordenisaajate argipäevast ja tutvustab nende igapäevatööd.

Kultuurisündmus jälle Õpetajate Lehe vahel

Sel nädalal ilmub Õpetajate lehe vahel taas mahukas erileht Kultuurisündmus, kus asjatundjad annavad ülevaate sellest, mida uut pakub kevadhooaeg teatrites, kontserdisaalides ja kunstinäitustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles