Jevgeni Krištafovitš: venelasena on mul häbi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jevgeni Kristafovits.
Jevgeni Kristafovits. Foto: Peeter Langovits / Postimees

MTÜ Vaba Isamaaline Kodanik mõttekoja liige Jevgeni Krištafovitš ütle Postimehele Yana Toomi väljaütlemisi kommenteerides, et venelasena on tal häbi harimatu poliitiku pärast.

Venelasena mul on sügavalt häbi selle harimatu ja kehva lastetoaga poliitiku, kellele Edgar Savisaar kinkis kodakondsuse ja koha parlamendis, väljaütlemiste pärast. Tema käitumise mõju tõttu ma mõistan väga hästi, mida tunneb keskmine sakslane, kui jutt käib holokaustist. Sa pole nagu millestki süüdi, aga ikkagi tahad vabandada.

Ja Eesti kodanikuna ma olen samuti hämmelduses, kui riigikogulane väidab, et meie rahval ja keelel ei ole tulevikku. Leian, et see on küll see juhtum, kus parlamendi liikmel suurte silmade all võiks suu ikkagi kinnine olla.

Aga ma olen samas sügavalt veendunud, et tema ootused on alusetud. Eesti rahvas elas üle 700 aastat võõrvõimu, kaks ilmasõda, massiküüditamisi, okupatsiooniaegset massilist sisserännet ja «Leto-sveti». Aga ennäe imet, eesti keel ja kultuur siiski säilisid. Arvan, et ka Yana Toomi-sugused tegelinskid neile suurt ohtu ei kujuta.

Mis puutub kohalike vene noorte poliitilistesse veendumustesse, siis ma vaatan tulevikku ikka optimismiga. Kindlasti enamus neist ei jaga neid jaburaid impeeriumimeelseid seisukohti, ning on lojaalsed kodanikud, kelle ainus kodumaa ongi Eesti. Mingi mõttetu Moskva propagandaleht seda tõsiasja muuta ei suudaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles