Väikekooli õpetaja saatus

Anneli Ammas
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Sille Annuk / Postimees

Väikeste koolide pisivõimalus ellu jääda on võõraste kõurikute – moodsas keeles hariduslike erivajadustega õpilaste – kutsumine oma kooli. Nad toovad endaga kaasa küll probleeme, aga ka lisaraha. Tänu neile saavad väikese tunnikoormusega õpetajad rohkem õpetada ja heal juhul miinimumpalga kätte.

Sel nädalal tähelepanu alla sattunud Tõstamaa keskkooli matemaatikaõpetaja, kes on harjunud õpetama gümnaasiumiklassides, on just sel põhjusel võtnud õpetada ka need kõige raskemad kõurikud. Aga et neile poistele veidigi arvutamist selgeks teha, peab õpetaja olema tõeline imemees. Kes pole niisuguse klassi ees seisnud, ei kujuta ettegi, mis trikke nende laste köitmiseks tuleb välja mõelda. Teine võimalus – keskkool pandaks kinni ja põhikooliski jääks õpilasi kõurikute võrra vähemaks – tähendaks õpetajale töötupõlve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles