Idee: erakonnaks saab 200 liikmega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
MTÜ Eesti Interneti Kogukonna juhatuse esimees Elver Loho.
MTÜ Eesti Interneti Kogukonna juhatuse esimees Elver Loho. Foto: Peeter Langovits

Kodanikuaktivist Elver Loho tegi Rahvakogus ettepaneku, et erakonna loomiseks tuleks leida senise tuhande asemel viis korda vähem liikmeid. Mida arvad sellest sina?

Mida väiksem organisatsioon, seda paremini töötab sisedemokraatia ja kaasamine. Erakonnal ei tohiks olla liikmete kogumine eesmärk omaette, vaid võikski keskenduda sellele, et erakonnaga liitumine on pigem erand kui reegel. Liitud selleks, et aktiivselt erakonna töös ja aruteludes kaasa lüüa ning valituks saada.

Sajad või isegi tuhanded mitteaktiivsed liikmed, kelle panus erakonda piirdus liitumisavaldusega ja kellelt niikuinii liikmemaksu ei julgeta küsida, kuna siis ta ju läheks ära - kellele neist kasu on?

Postimehe arvamusportaal avaldab Rahvakogu arutelu laiendamiseks Eesti Koostöö Kogu loal iga selle rahvaalgatuse teemarühma populaarseima ettepaneku. Kolmapäeval kella 23 seisuga oli ideel Rahvakogu keskkonnas 146 pooldajat ja 16 vastast. Oma eelistuse väljendamiseks peavad inimesed seal end ID-kaardi või mobiil-ID abil tuvastama.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles