Homses AKs: Vabaduse väljaku saladus

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vabaduse väljaku arheoloogiliste kaevamiste käigus leitud luukere.
Vabaduse väljaku arheoloogiliste kaevamiste käigus leitud luukere. Foto: Mihkel Maripuu

Väljakaevamised Tallinnas Vabaduse väljakul on esile toonud mõndagi erilist. Homses Postimehe arvamuse- ja kultuuri lisalehes AK kirjutab arheoloog Villu Kadakas, et pealinna esindusväljaku kohal asus küttide-kalastajate laager, kusjuures põhiline saakloom oli väike delfiin - tänapäeval meie vetes üliharuldane pringel.


Paberlehes ilmub ka Postimehe eritellimusel valminud ja arheoloogide konsulteeritud Jaana Ratase suur illustratsioon, mis kujutab pringliküttide argitoimetusi.

Veel pakub homne AK ülevaadet Londoni raamatumessilt, majandusnobelisti Paul Krugmani mõtteavaldusi kriisist New Yorgis antud pressibriifingult, kodanikualguste-ainelist esseed Lagle Parekilt, usutlust lavastaja Mart Kolditsaga, kes on toomas vaatajate ette inimeste kiivalt varjatud salahirme, mõtteid maailmakuulsalt kunstnikepaarilt Eva ja Adele ning palju muud põnevat-harivat lugemist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles