Reedene Õpetajate Leht: palgaotsust pole, õpetajamaks ja kristlus

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Selle aasta viimases Õpetajate Lehes tuleb juttu nii pedagoogide palga ja maksutõusu kui kristluse ja mõnusa elu seosest, kuid ka segadusest palkadega ning sellest, kas Põhjamaad peaks ikka olema Eesti eeskuju.

Aasta algul üldstreigiga kõrgemat palka nõudnud õpetajad lähevad uuele aastal vastu teadmatuses

Aasta on kohe lõppemas, aga koolidirektoritel pole siiamaani aimugi, kui palju õpetajad uuel aastal palka hakkavad saama. Ammugi ei tea seda õpetajad ise, sest praeguseni pole veel olemas isegi vabariigi valitsuse määrust, mis määrab kindlaks õpetajate palga alammäära.

Suurem palk eeldab kõrgemat maksu

Õpetajate Lehe peatoimetaja Kalle Muuli kirjutab õpetajate palgamuret kommenteerides, et kui riik tahab õpetajatele korralikku palka maksta, tuleb rahval ka rohkem maksu maksta.

Pidurdamatu progress

Kas kristlus on muutnud maailma mõnusamaks, küsib teoloog Toomas Paul Õpetajate Lehe jõulunumbris avaldatud arvamusloos, ja vastab ise: ega ikka ole küll! Pigem on inimkonna arvukuse ja elumugavuse kasv saanud õige hoo sisse alles pärast ristiusu lummusest vabanemist.

Hando Runneli jõulujutt

Hiljuti akadeemikuks valitud luuletaja Hando Runnel meenutab oma koolipõlve ja jutustab ka sellest, miks ta juba esimese klassi poisina otsustas, et ta enam kunagi ei kõnele kellelegi oma tundmustest ega suuandmistest.

Kas Eesti peab olema nagu Põhjamaad?

Suursaadik Jaak Jõerüüt ja kirjanik Viivi Luik arutlevad Stockholmis, kas Eesti ikka peab püüdma olla igas asjas «nagu Põhjamaad».

Kolme presidendipere jõulukombed

Evelin Ilves, Ingrid Rüütel ja Helle Meri tutvustavad oma perede jõulukombeid. Lk 14-15

Kevade 100

Apteeker Oskar Luts pani sada aastat tagasi jõulude eel Postimehe poodi ebalevalt müüki oma pildikesed koolielust. Juba õhtuks oli 200 raamatut ära ostetud – niisugune edu polnud eestlasest kirjameest veel mitte kunagi saatnud, 25-aastasest Lutsust sai klassik.

Hea pilt algab heast loost

Tiina Vapper usutleb loodusfotograaf Arne Aderit, kelle pilt talvistest leevikestest kaunistab ka tänavuse aasta viimase lehe esikülge.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles