Triloogiate isand

Kaarel Arb
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaader filmist

Üheksa aastat pärast «Sõrmuste isanda» triloogia viimast filmi valitsevad kääbikud ja päkapikud taas maailma. Et «Sõrmuste isandast» oluliselt vähem mahukast «Kääbikust» Peter Jacksoni käe all samuti kolm pikka filmi välja on venitatud, võib panna kulmu kergitama, fännid võtavad aga koha järjekorras sisse ja ahmivad tuttava seikluse taas endasse.

Triloogia kinodesse jõudnud esimene film järgib raamatu tegevustikku  piinliku täpsusega, nii on tähelepanu keskendunud sisu asemel uudsele, kiirema kaadrisagedusega 3D-tehnoloogiale, mis pigem kriitikat kui poolehoidu pälvib. Liigne realistlikkus ei ole ehk tõesti see, mida just fantaasiafilmist oodata.

Korralik kassa on aga garanteeritud ning võtteplatsiks olnud Uus-Meremaa majandus tugevalt turgutatud – uut portsu kolmetunniseid liikuvaid piltpostkaarte vaadatakse kogu maailmas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles