Ainar Ruussaar: eestlased peaksid Vene kultuurieliidi hääli võimendama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ainar Ruussaar.
Ainar Ruussaar. Foto: Liis Treimann

Ajakirjanik Ainar Ruussaar kirjutab Postimehe arvamusportaalis, et Vene kultuuri- ja ajakirjanduseliidi hääled kõlavad Eestis liiga nõrgalt ja seda enam peaksi eestlased neid võimendama.

Vene kogukonna liidrit on millegipärast aastaid otsitud poliitikute hulgast. Mina arvan, et selleks liidriks võiks tõusta mõni vene kultuuritegelane, ajaloolane, näitleja, ajakirjanik või kirjanik.

Minu küsimus on: kus ja kes on Eestis elavate ja Eesti pärast muretsevate venekeelsete Mihhalkov, Politkovskaja, Bõkov, Nikiforova?

Need inimesed on ka Eesti venekeelse kogukonna Rauad, Meikarid, Jõksid ja Massod.

Mulle arusaamatul põhjusel kõlab Vene kultuuri- ja ajakirjanduseliidi hääl liiga nõrgalt, võrreldes vene poliitikute häältega.

Võib-olla on tegemist rahvustevahelise barjääriga ja eestlasteni nende hääl ei ulatu. Seda enam peaksid eestlased (ja Eesti ajakirjandus) neid hääli rohkem võimendama ja julgustama.

Postimehe arvamusportaal küsib täna arvamusi, kes võiksid olla need venekeelsed arvamusliidrid, kes suudaksid tasakaalukalt argumenteerida ning keda oleks valmis aktsepteerima nii vene- kui eestikeelne kogukond.

Üks raadiosaade «Kirillitsas Eesti» on suurepärane, kuid kahjuks erandlik näide sellest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles