Reedene Õpetajate Leht: lapsest emad, arvutimängud, Evelin Ilves

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedeses Õpetajate Lehes saab lugeda nii emaks saanud koolilastest, õpetajate-suunalisest sõnakasutusest, arvutimängudest kui matemaatika-armastusest.

Kui laps saab lapse
Kuigi igal aastal saab Eestis üle poole tuhande koolilapse emaks, on nende nõustamine ja abistamine mitte plaanipärane, vaid projektipõhine tegevus, kirjutab Õpetajate Leht. Noored emad on sunnitud lühemaks või pikemaks ajaks õpingud katkestama, aga nende edasise saatuse kohta pole andmeid ei haridus- ega sotsiaalministeeriumil. Õpetajate Leht uuris, mis juhtub koolis siis, kui laps saab lapse. Lehes räägivad oma elust ka mitmed koolieas emad.

Itaalia koolitoit Evelin Ilvese hamba all
Vabariigi presidendi abikaasa Evelin Ilves kirjutab Õpetajate Lehes Itaalia koolist ja eriti Itaalia koolitoidust, mida tal oli võimalik maitsta seoses presidendi visiidiga Itaaliasse.

Mõistetest ja mõistmatusest
Kasvatusteadlane Tiiu Kuurme kirjeldab Õpetajate Lehes, kuidas moodne sõnakasutus alandab kooli ja õpetaja materjali töötlejaks ja õppimise juhtijaks, kelle töö tulemus on produkt.

Kui raske oli Kalevipoja lauakoorem?
Kuidas tekitada ja hoida armastust matemaatika vastu? Üks võimalusi on siduda see õppeaine eluga ja teiste õppeainetega, kirjutab Õpetajate Leht.

Arvutimängud tagavad turvalise tuleviku
Põhjamaade ühed parimad mängijad tegutsevad Eesti Sisekaitseakadeemia simulatsioonikeskuses, mis pälvis äsja Põhjamaade maineka innovatsiooniauhinna. Päästjad, politseinikud ja teised sisejulgeolekuga seotud riigiametnikud saavad seal täiendusõpet, matkides arvutis katastroofide ja õnnestujuhtumite ohjamist.

Lugu vanast kapist
Kunstnik ja filmitegija, koeratüdruk Lotte üks loojaid Heiki Ernits jutustab Õpetajate Lehes loo oma kõige esimese kooli, Kurtna algkooli suurest klaasustega raamatukapist.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles