Muinsuskaitseamet: Paide vallimäe mullatöödele eelnesid uuringud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muinsuskaitseamet
Muinsuskaitseamet Foto: Liis Treimann

Muinsuskaitseameti Harjumaa vaneminspektor Silja Konsa märgib, et ajaloolase Kalle Krooni esitatud väited seadusrikkumisest Paide vallimäe mullatööde tegemisel ei pea paika.

Paide vallimäel 2009. aastal teostatud mullatööde käigus ei ole rikutud muinsuskaitseseadust ja kaevetöödeks koostati muinsuskaitse eritingimused ning vastavad projektid. Lähtudes muinsuskaitseseadusest on ehitus- ja mullatöödel vajalik muinsuskaitseameti luba, mis väljastatakse tingimusel, et mälestise säilimine on tagatud.

Kaabli paigaldamisele eelnesid Paide vallimäel uurimus- ja järelvalvetööd, mida teostas Muinsuskaitseameti vastava loa alusel arheoloogiafirma ja töö on dokumenteeritud nõuetele vastavalt.

Järelevalve ja arheoloogiliste uuringute käigus suunati trass müüritisest kõrvale, samuti dokumenteeriti konstruktsioonid ning objekti teaduslik informatsioon on säilitatud arheoloogilitse uuringute aruannetes. Seega ei ole alust väidetel nagu oleks Paide vallimäel mullatööde käigus rikutud muinsuskaitseseadust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles