Arto Aas: Reformierakond on avatud, kirglik, eksib ja õpib

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arto Aas
Arto Aas Foto: Valimised

Reformierakond on avatud, kirglik eksib ja õpib ning alternatiivi nende võimule on võimalik näha Tallinnas, kommenteerib Reformierakonna juhatuse liige Arto Aas Postimehe arvamusportaalis erakonnakaaslaste Kaja Kallase ja Jürgen Ligi viimase aja väljaütlemisi.

Reformierakond on alati seisnud sõnavabaduse eest Eestis. Ka debatt erakonna sees on alati olnud avatud ja kirglik. Oleme enda tegevuse suhtes tegelikult väga nõudlikud, tihtipeale oleme iseenda kõige teravamad kriitikud.

Loomulikult oleme teinud vigu, nii sisulisi kui suhtekorralduslikke. Sama kindlalt võib väita, et vigadest on õpitud ja see teebki meid tugevaks.

Täna pean oluliseks keskenduda tulevikule. Oleme pidamas sisukaid arutelusid, kuidas täiustada erakondade rahastamise seadusi, et asjaajamine oleks veel läbipaistvam ja avatum. Eesti riik ja poliitiline süsteem ei ole valmis, alati saab neid paremaks teha.

Mis puudutab Jürgen Ligi sõnu, siis soovitan jälgida tema mõttekäiku tervikuna, mitte tõsta üksikuid sõnu kontekstist välja.

Loomulikult on igale valitsusele alternatiiv. Me näeme seda alternatiivi iga päev Tallinna linnas. Parlamendis väljendub see alternatiiv läbi opositsiooni ettepanekute tõsta maksu- ja laenukoormust, kehtestada uusi makse, suurendada riigi rolli ühiskonnaelu korraldamisel.

Minu hinnangul seda Ligi silmas pidaski, et vasakpopulistlikul valitsusel oleks praegu Euroopa võlakriisi lahenduste pakkumisel moraalne jalgealune väga nõrk, sest nende poliitika on olnudki Lõuna-Euroopa kriiside põhjustaja.

Lisan siia ka väljavõtte ministri sõnadest:

Jürgen Ligi: «Ma jätkan. Valijad, loomulikult. Aga on veel midagi. On ka see, et ainult sellel saali poolel, kes praegu valitsuses, on moraalne võimalus teistelt midagi nõuda. Sest teine saalipool ei erine tegelikult Lõuna-Euroopast, ei erine. Ta esitab siiamaani eelnõusid, mis tegelikult viivad samas suunas. Mis pole ainult finantsiliselt, vaid ka puhtsotsiaalselt vastutustundetud, sest nad kulutavad ressurssi vale kohta.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles