Evelyn Kaldoja: kaklus rahu nimel

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelyn Kaldoja.
Evelyn Kaldoja. Foto: .

Pärast külma sõja lõppu ja Varssavi Lepingu Organisatsiooni laialiminekut on äärmiselt kahtlane, kas selline sõjaliit nagu NATO peaks enam eksisteerima, teatab alliansi vastaste NATO tippkohtumise ajal toimuvate meeleavalduste koduleht, mis on varustatud pea sama hea pressi- ja logistikainfoga kui alliansi enda veeb. «Ei sõjale, ei NATO-le!» kõlab nende hüüdlause.

Sestap on nemad pannud üheks tippkohtumise toimumispaigaks oleva Strasbourgi eeslinnas püsti laagri ning kutsuvad rahvahulki tungima tippkohtumise ajal südalinna ja blokeerima poliitikute tee kohtumisele. Sest hoolimata võimude keelust on südalinnas meele avaldamine nende loomulik õigus.

See on nagu kaklemislembeste hipide Strasbourgi folk: saab telkida, saab laulda, saab tunda küünarnukitunnet omasugustega ning lisaks adrenaliini kauaoodatud vastasseisus politseinikega. Kui keegi peaks ürituse käigus surnuks tallatama või liiga kõvasti kumminuiaga vastu pead saama, saab «sõjaliitu» süüdistada veelgi hullemas jõhkruses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles