Päevatoimetaja:
Mart Raudsaar

Peedu Zeiger: kogu Estonian Airi juhtkond tuleb välja vahetada

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Alo Raun
Copy
Peedu Zeiger
Peedu Zeiger Foto: Erakogu

Meriton Hotels ASi juhatuse esimehe ja majandusteadlase Peedu Zeigeri hinnangul tuleb pingutada Estonian Airi ellujäämise nimel ning see tähendab muuhulgas kiirkorras kogu selle juhtkonna ja nõukogu väljavahetamist.

Ajakirjanduses kajastatule tuginedes tundub, et Estonian Airiga juhtunut ainult lennukompanii presidendi ja juhatuse esimehe süüks panna ei oleks kohane. Lennukompaniil oli ja on ka veel nõukogu, kes teostab järelevalvet juhatuse töö üle.

Antud situatsioonis, nagu ajakirjandus seda kirjeldab, on hädavajalik koheselt parandada juhtimise kvaliteeti kõigil olulistel tasanditel ja välja vahetada kogu juhatus ja nõukogu. Siin peaks riik rahvusliku lennukompanii omanikuna langetama kiired otsused.

Antud situatsioonis ei saa otsustamist ka ainult ühe ministri teha jätta, vaid siin peaks valitsus võtma vastutuse, kui riik ikka tõsiselt huvitub lennukompanii heast käekäigust ja kasumlikust tegevusest. Üks toimiv asi ära likvideerida on kõige kergem, tuleks ikka pingutada lennukompanii jätkusuutliku tegevuse arendamiseks.

Postimehe arvamusportaal küsib täna majandusmõtlejatelt, kas nad kiidavad Estonian Airi suunamuutuse heaks ning millist tulevikku nad firmale ennustavad ja soovitavad.
 

Tagasi üles