Erik Terk: äkki tuleks Estonian Air taaserastada?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erik Terk.
Erik Terk. Foto: Peeter Langovits

Ehk on aeg loobuda suurtest illusioonidest Estonian Airi suunal ning see lihtsalt erastada, arutleb tuleviku-uuringute instituudi direktor, TLÜ professor Erik Terk Postimehe arvamusportaalis.

Leian, et riik peaks oma kontrolli all hoidma infrastruktuuri, see tähendab Tallinna Lennujaama. Estonian Airi erastamine võiks seetõttu põhimõtteliselt kõne alla tulla küll. Vajadusel saab doteerida teatud lennusuundi.

Probleem on see, et naaberpiirkonnast, näit Skandinaaviast vöi Lätist, pärit firma võib hakata Tallinna kasutama vaid nn ettevedamislennuväljana oma põhilennuväljale, millele ta on mingitel põhjustel enam lojaalne.

Me võime ju tahta teha oma lennukompanii abil mis tahes geopoliitilist voi regionaalpoliitilist strateegiat, kuid kui firma istub sügavas kahjumis, siis see mudel lihtsalt ei tööta.

Postimehe arvamusportaal küsib täna majandusmõtlejatelt, kas nad kiidavad Estonian Airi suunamuutuse heaks ning millist tulevikku nad firmale ennustavad ja soovitavad.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles