Avalda arvamust: mis võiks olla Eesti edulugu?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurod.
Eurod. Foto: SCANPIX

Kolumnist Enn Soosaar tegi tänases Postimehes ettepaneku, et Eesti võiks valida välja ja ellu viia ühe saavutuse, mis võimaldaks meil positiivselt euroliidus silma paista. Saavutuse, mille üle oleksime uhked ja kus meid saaks ikka ja jälle eeskujuks tuua. Postimees.ee kutsubki oma lugejaid arvamust avaldama, mis võiks see saavutus olla.

Kas selleks sobiks ennaküleminek eurole, kodanikuühiskonna toimima saamine või hariduse ja teaduse eelisarendamine? Äkki võiks Eesti silma paista korruptsioonivastase võitlusega või euroraha kiire ja aruka kulutamisega? Neid alternatiive pakkus Soosaar, kuid ehk on sul endal mõni parem idee?

Eelistatud on saavutused, mida on võimalik statistiliselt või mõne indeksi abil mõõta, ehk saavutused, kus meil on võimalik pingereas euroliidu tippu tõusta.

Samuti kutsume üles pakkuma põhjendusi, miks võtta sihikule just konkreetne valdkond. Paluksime ka lühikest kirjeldust selle kohta, mida tuleks teha, et Eesti reaalselt antud valdkonnas tippu tõuseks.

Ettepanekud palume lisada selle loo kommentaaridesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles