Reedene Õpetajate Leht: Rondik lõpetab, õpetajad Facebooki, usk kooli

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedeses Õpetajate Lehes on lugemist äärest ääreni – nii uute õpikute hilinemisest, õpetajate ametiühinguliidri Sven Rondiku ameti mahapanemisest, õpetajate Facebooki kolimisest, eesti keelest vene koolis kui usust koolis.

Miks ei ole õpikuid?
Õpetajate Leht kirjutab , et tänavu sügisel hakkasid uue õppekava järgi õppima teised, viiendad, kaheksandad ja üheteistkümnendad klassid, kuid kooliaasta algas ilma paljude õpikuteta. Nüüd on juba läbi ka esimene kooliveerand, aga mitmed õpikud pole siiamaani ikka veel valmis saanud, ehkki uue õppekava rakendamisest on möödas juba kaks aastat.

Vaene, aga tubli
Vaese Eesti häda on see, et ta tahab ka tubli olla, kirjutab Õpetajate Lehes Karl Kello. Aga vaene ei pea tingimata tubli olema. Piisab sellest, kui olla lihtsalt vaene ja keskenduda vaesusest väljarabelemisele, mitte näivale tubliolemisele.

Sven Rondiku viimane intervjuu haridustöötajate liidu juhina
Reedel, 26.oktoobril on viimane tööpäev 26 aastat Eesti haridustöötajate liitu juhtinud Sven Rondikul, kes andis sel puhul Õpetajate Lehele intervjuu.

Kõik õpetajad, Facebooki!
Ajakirjanik Rein Sikk kirjutab Õpetajate Lehes seitsmest põhjusest, miks igal avara silmavaatega õpetajal peaks olema Facebooki konto.

Eesti keele õpetamist vene koolis tuleb reformida
Õpetaja Anatoli Grigorjev kirjutab Õpetajate Lehes, et muukeelene laps peab saama eesti keele selgeks juba põhikoolis ja selleks tuleb eesti keele õpetamist vene koolis tõsiselt reformida.

Usundiõpetus ja usk koolis
Millised võimalused lastele oma usku koolis õpetada on teistel Eestis levinud usundite esindajatel peale luterlaste ja kui levinud on usundiõpetus tavakoolis? Õpetajate Leht annab ülevaate kõikidest Eesti usukallakuga koolidest, mida on üllatavalt palju.

Tulevaste Skype`ide taimelava
Tallinna Tehnikaülikooli prorektor Alar Kolk kirjeldab TTÜ ärksamate magistrantide ärikoolitusreisi USAsse, Silicon Valleysse.

Kuidas toita allergilist last lasteaias?
Allergianähte esineb igal neljandal lapsel – Õpetajate Leht uurib, kuidas tulevad niisuguses olukorras toime lasteaedade kokad, kes peavad kõigile neile lastele süüa valmistama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles