Niiditõmbaja Bäckman

Mari Kamps
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johan Bäckman
Johan Bäckman Foto: Toomas Huik

Lastehooldustülist Vantaas alguse saanud infosõda Soome ja Venemaa vahel käib justkui ühe poolega, sest Vene raskekahurvägi müristab soomlase Johan Bäckmani vihjete toel üksinda. Sellele võrdset vastutuld pole kuulda olnud.

Soome tipp-poliitikute väitel on laste äravõtmine sotsiaaltöötajate asi ja ametnikke seob vaikimiskohustus, kuid niisuguse relvastusega lahingut ei võida. Soomes kehtivate seaduste selgitamine kõrge riigiametniku suu läbi aitaks asjadesse selgust tuua küll.

Seni kuni riik end ei kaitse ja lausvaledele vastu ei seisa, kujundabki Venemaal arvamust Soome venemaalaste «kaitseingel» Bäckman. Ta ise on seitse aastat vaielnud Soome kohtutes endisest Nõukogude Liidust pärit ekselukaaslasega nende tütre hooldusõiguse üle. Selle loo, kus laps on jäänud emale, kaevas mõni päev tagasi välja Soome meedia, Vene press vaikib.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles