Reedene Õpetajate Leht: palgatõus, õpetamise meetodid ja külastus Harlemi kooli

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetajate Leht
Õpetajate Leht Foto: Õpetajate Leht

Reedeses Õpetajate Lehes tuleb juttu õpetajate palgatõusust, presidendiproua visiidist New Yorgi kooli ning kõrghariduse keerdkäikudest. 

Haridusministeerium selgitab palgatõusu

Õpetajate Leht avaldab haridusministeeriumi selgitused õpetajate palgatõusu ja uue palgakorralduse kohta ning vastused küsimustele, mis kipuvad sageli korduma.

Kommentaar: ainus lootus

Õpetajate Lehe peatoimetaja Kalle Muuli kirjutab, et prokuratuuri otsus lõpetada Reformierakonna rahaskandaali uurimine annab võimupartei salajastele rahastajatele võimaluse poliitikuid edaspidi šantažeerida.

Evelin Ilves Harlemi koolis

Evelin Ilves külastas septembris üht New Yorgi põhikooli, Harlemis asuvat P. S. nr 175. Kooli piirkonna elanikkond on New Yorgile omaselt multikultuurne ja selles koolis käivad paljud lapsed peredest, kes elavad allpool vaesuspiiri. Ometi on P. S. nr 175 tegemised ületanud New York Timesi uudisekünnise ja seal tehtu on eeskujuks tervele jõukale Manhattanile.

Kõrghariduse keerulisusest

Haridussüsteem on mittelineaarne, keeruline, dünaamiline, isereguleeruv, milles sisendite tühised muudatused võivad esile kutsuda mastaapseid tagajärgi, tõdeb akadeemik Olav Aarna.

Joonestamine selgeks!

Kümmekonnas Eesti koolis hakati 1. septembrist joonestamist õpetama, kirjutab Peeter Sokolov.

Kuidas Rootsis õpetatakse?

Rootsi eelkool – õhuke õppekava, sügav sisu. Rootsi eelkoolis panustatakse loovusesse ja kasvukeskkonna väärtustamisse.

Inimene on imeline

Ene Pajula kirjutab pimedatest noortest, kelle kunstitöid võib praegu näha Haapsalu linnagaleriis näitusel «Taevas on paberist».

Et koolireis sujuks sekeldusteta

Kohe algava koolivaheaja puhul on tänases lehes «Koolireisi» erileheküljed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles