Sami Seppänen: vene keel inglise järele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen. Foto: Margus Ansu.

Elisa Eesti juht, Soome juurtega, kuid aastaid Eestis elav Sami Seppänen leiab lastele vene keele õpetamise teemat kommenteerides, et selee võiks pärast inglise keelt järgmisena selgeks õpetada.

Olen suures osas sama meelt sellega mis Ott Pärna räägis. Oma lapse küsimuses on mul nii, et temal on juba kaks keelt vaja õppida, et mõlemate vanemate emakeele selgeks saab. Siis on järgmiseks kindlasti vaja inglise keelt, aga neljas keel võiks hästi olla vene keel.

Usun, et integratsiooniga seotud küsimused saavad seda kiiremini lahendatud, mida paremini osapooled üksteist mõistavad ehk siis mõlemapoolne keeleoskus on ainult kasuks.

Oma lapse on venekeelsesse lasteaeda või kooli pannud või talle venelasest hoidja võtnud näiteks ärimees Urmas Sõõrumaa, visionäär Ott Pärna ja ärinaine Karmel Eikner. Psühholoog Marianna Drozdova soovitas Postimehe arvamusportaalis seda taktikat teistelegi, vabadusvõitleja Enn Tarto aga laitis ideed.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles