Valdo Põder: kaherattalised bussirajale, miks mitte!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Põhja prefektuuri politseikapten Valdo Põder kirjutab Postimehe arvamusportaalis, et kaherattalised sõidukid võiks lubada bussirajale, kus neil on ohutum liigelda. Ta lubab ka, et politsei värskete bussiradade eirajaid esialgu ei trahvi.

Minu hinnangul on jalgratturite ja miks mitte ka mopeedide ning mootorrataste lubamine bussirajale väärt mõte.

Ühistranspordirajal liikumine on jalgratturitele arvatavasti ohutum, kuna seal ei ole nii tihedat liiklust kui sõiduautodele mõeldud radadel. Juhul, kui selline mõte ellu viia, peaksid ühissõidukite read olema ka veidi laiemad.

Politsei ülesandeks on liiklusjärelevalve tagamine, lisaks oleme me alati valmis kohalikule omavalitsusele andma omapoolseid soovitusi liikluse paremaks ümberkorraldamiseks.

Tallinna tänavate viimase aja liiklusmuudatusi ei ole paraku politseiga läbi arutatud. Kindasti ei hakka politsei uue liiklusskeemiga tänavatel koheselt trahve välja kirjutama ega ka aktiivset järelevalvet tegema, mõistlik on lasta inimestel muudatustega kõigepealt harjuda.

Ajakirjanik Madis Filippov käis reedeses Postimehes välja idee lubada jalgrattad ning vähemalt kolme inimest sõidutavad autod bussiradadele. Postimehe arvamusportaal küsib ametkondade kommentaare sellele ideele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles