Juhtkiri: teflonmees

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pistise võtmisele kihutaja?


Elmar Sepa elu ja töö Tallinna linnas ning kõigist skandaalidest hoolimata otsustavate kraanide pööramise juures püsimine ei lase teda kuidagi tavaliseks inimeseks pidada. Tavaliste inimeste lood ei ole nii uskumatud, tavalised inimesed ei pääse rahaga seotud pahandusest järgmisele magusale kohale istudes. Sepa saavutused skandaalidest juriidiliselt puhtana ning igas mõttes rikkamana pääsemisel on koomiksite superkangelase mõõtu.



Teflonmees näis siiani tema kohta isegi liiga tagasihoidlik nimetus, sest praktilised köögikogemused selle materjaliga on selgelt näidanud, et ka teflon ei välista täielikult põhjakõrbemist. Oleks tulnud kujutleda ideaalset materjali ja mõelda sellele välja uus nimi. Sepa eilne vahistamine annab võimaluse teda ikkagi teflonmeheks pidada. Vähemalt kõrbelõhna on tunda.



Küsimusi jagus tema karjääri kohta linnavolinikuna ka ilma eilse vahistamiseta.


Millega seletada, et Tallinna vanalinna korteriskandaaliga kurikuulsust kogunud Sepp pääses Keskerakonna ridades mitte üksnes linnavolikogu lihtliikmeks, vaid ikka ja jälle sellistesse kohtadesse, kus midagi jagatakse ehk parteilaste keeles «eraldatakse». Olgu siis kortereid, raha või ehitusõigust. 



Milleks ülepea on Keskerakonnal olnud tarvis upitada näiteks linnavolikogu aseesimeheks avalikkuse silmis rikutud mainega Elmar Seppa? Miks valida sellise kuulsusega mees linnamajanduskomisjoni esimeheks, mitmete komisjonide liikmeks ja Lasnamäe piirkonna esimeheks?



Võib küsida ka teistpidi: mida oli ja on (?) Sepal Keskerakonnale pakkuda, et ta kõik need aastad aina ühelt mõjukalt kohalt teisele on liikunud? Oskusteavet? Millist?



Juriste ja linnamajanduse spetse peaks ju teisigi olema. Ka Keskerakonna varumeeste pingil. Üks erakond peaks ju sellist tegelast kui pidalitõbist vältima. Ent Sepp vähemalt käitus nii, nagu oleks tema seljatagune kaljukindel.



Postimehe reporterid on küsinud Sepa vahistamise kohta kommentaare paljudelt inimestelt, kes teda ja tema senist tegevust tunnevad. Nende vastused võiks kokku võtta sõnadega: igal oinal on oma mihklipäev. Meenutatakse korteritehingute detaile, räägitakse arrogantsest olekust ja uskumatult erinevatesse valdkondadesse ulatuvast mõjust Tallinna linnas. Kõigi mõjuvaldkondade ühisnimetaja on ikka võimalus olla seal, kus on raha. Neid, kes nimetaksid Elmar Seppa lugupeetud raehärraks ja usaldusväärseks linnaasjade ajajaks, annaks tikutulega taga otsida, kui poleks… Nojah, linnapea Edgar Savisaar ei kasutanud Sepa kiitmiseks mitte just neid sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles