Postimees kuulutas aasta arvamusliidriks Edward Lucase

Alo Raun
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edward Lucas
Edward Lucas Foto: Mihkel Maripuu

Postimees tunnustas täna ajakirja The Economist ajakirjanikku Edward Lucast Johann Voldemar Jannseni kujuga, mis traditsiooniliselt antakse inimesele, kelle roll Eesti ajakirjanduses ja ühiskonnas on Jannseni saavutuste kõrgusel.

Aasta arvamusliider tehti teatavaks tänasel Postimehe korraldatud traditsioonilisel arvamusliidrite lõunal Tallinnas hotellis Olümpia.

Postimehe vastutava peatoimetaja Anvar Samosti sõnul langes liisk Lucase kasuks peamiselt kahel olulisel põhjusel.

«Ta on üks inimene, kes on aidanud Eestit maailmas nähtavamaks teha. Samuti loeb tema arvamusi hoolega Eesti otsustajate ringkond, nendel on Eestis väga selge mõju,» põhjendas Samost.

Täna polnud Lucasel võimalik Eestisse auhinda vastu võtma tulla, kuid ta tänas Postimeest osutatud au eest Skype’i vahendusel, avades tiitli saamise auks jõuluks kingiks saadud sinimustvalge ümbrispaberiga kommi. Jannseni kuju antakse Lucasele üle tema järgmisel Eesti-külastusel.

Varem on Jannseni kuju saanud Rein Veidemann, Marju Lauristin, Mihkel Mutt, Enn Soosaar, Erki Bahovski, David Vseviov ja Andres Arrak.

Just Jannsen pani aluse järjepideva rahvaajakirjanduse ilmumisele. Tema ajakirjanduslikud ideaalid kehtivad tänini. Teiste seas nii see, et ühe hea ajalehe põhimõte peaks olema: lugeja on see kõige tähtsam, ta on maailma keskpunkt ja seepärast tuleb maailm talle koju kätte tuua, kui ka tõdemus, et leht peab olema lugejale lähedal, lugejaga suhtlema.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles