Saba kohtu ukse taga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Prostitutsiooni vahendamisele kaasaaitamises süüdistatud kümnevõistleja Kristjan Rahnu süüasja hakkab Harju maakohus arutama septembri keskel. Ehk siis ligi aasta pärast seda, kui prokuratuur süüdistuse kohtusse saatis. Absurdse olukorra põhjuseks on jõuga läbi surutud katkematu kohtumenetluse seadusemuudatus.


Justiitsminister Rein Lang on katkematuse printsiipi nimetanud aasta töövõiduks ning revolutsiooniliseks päästerõngaks, mis hakkab tagama, et kohtuasjad ei veni. Pole ju normaalne, et tunamullu oli maakohtutes kriminaalmenetluse keskmiseks pikkuseks 352 päeva, pahandas minister. Ei, ega ole küll. Aga mis nüüd muutunud on? Rohkem aega, kui varem kulus kohtus otsuse saamiseks, kulub nüüd selleks, et kohus asja üldse arutama hakkaks.



Kui ministeerium eelnõuga lagedale tuli, tõid kohtunikud kohe välja kitsaskoha – muutus tähendab pika ootejärjekorra tekkimist. Ministeerium eiras kõiki vastuväiteid. Kohtunike arvu ei suurendata. Tulemus on näha. Kas seda nimetabki Lang lahenduseks?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles