Evelyn Kaldoja: Terra Lliure II? (3)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mitte Hispaania diplomaatidel, vaid katalaani iseseisvuslastel endil õnnestus lõpuks sulatada sümpaatia, mis mul nende vastu oli.

Mitte ainult sellega, et nad Kataloonias endas vähemuses (eri küsitluste järgi 34–41%) olles üritavad iseseisvusvastast enamust (49–57%) oma tahte raami manipuleerida. Ja sellega, et nende tegevus eirab juba igasuguseid seadusi ning üritab murendada rahvusvahelist õigust ja head tava. Vaid ka sellega, et oma võitluse nimel on nad libauudistest ja tõemoonutustest keetnud täiesti vabas ja haritud ühiskonnas kokku nii tihke valede supi, et see paneks ka Nigel Farage’i ja Vladimir Putini punastama (kadedusest).

See, kui suvalist Twitteris askeldavat noorukit peetakse massiliselt Eesti valitsuse esindajaks, ning kui kohalik põhiline telekanal hindab sõgeda vene vandenõuteoreetiku väärikaks väliseksperdiks, tunduvad pigem piiskadena üleüldiselt pea peale keeratud inforuumis. Mingi iseseisvuslaste sait olla ka tõemeeli kirjutanud, kuidas Prantsusmaa lihtsalt peab kohe Katalooniat tunnustama. Sest muidu lasevad nad Tarragonasse rajada Hiina mereväebaasi!

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles