Peibutisi pole vaja

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas.
Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas. Foto: Peeter Langovits

Euroopa Komisjoni volinik Siim Kallas väärib kiitust oma otsuse eest mitte kandideerida peibutuspardina Euroopa Parlamenti.

Esmalt on see märk Kallase lootusest jätkata Euroopa Komisjonis. Seni pole Kallas väga kindlalt öelnud, kas ta kavatseb senisel ametipostil jätkata. Nüüd on Kallas teatanud, et kavatseb komisjonis jätkata.

Teiseks õõnestab Kallas mõne erakonna või poliitiku kava kasutada Euroopa Parlamendi järgmise aasta valimistel häältepüüdjaid. Ja tegelikult mitte ainult Euroopa Parlamendi valimistel – järgmisel aastal seisavad ees ka kohaliku omavalitsuse valimised, kus samuti ohtralt kõikvõimalikke peibutisi nähtud.

Pärast Kallase otsusekindlust ongi teistel erakondadel raskem valijatele selgitada, miks nad kavatsevad kasutada mõnda populaarset poliitikut või muud avaliku elu tegelast vaid häältepüüdmiseks. Valijate teadmine, et nad ei hääleta ametisse mitte astuvaid poliitikuid, annab lootust ka selleks, et Euroopa Parlamendi valimistest tuleb eelmisest (vaid 27 protsenti) suurem osavõtt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles