Postimees 1930. aastal: Nõukogude lennuk eksis Eestisse?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

«Vene sõjalennuk maandus Eesti pinnal. Juhid seletavad, et nad eksinud ära,» kirjutab Postimehe uudisteajakirjanik kummalisest vahejuhtumist Eesti idapiiril.

Eile kell 8.54 hommikul nähti Narvast Kingisepa maantee sihis Eesti poole lendamas Vene lennukit. Lennuk lendas üle Narva, tehes linna kohal paar tiiru, kust sõitis edasi lääne poole.

Kell 9.20 nähti lennukit Smetski kohal. Kell pool üksteist maandus lennuk neliteist kilomeetrit Narvast eemal Laagna asunduse ümbruses.

Selgus, et maandunud lennuk on nõukogude Venemaa suur sõjalennuk. Lennuk kannab märki «R 1». Lennukil leiti ka üks raske kuulipilduja. Juhiks oli Feodor Putse ja vaatlejaks Paul Kutsev. Kohale sõitnud ametivõimudele seletasid juhid, et nad on lennanud välja hommikul Gatschinast, kuid on ära eksinud. Nii lennuk kui ta lendurid jäid meie kaitseväe võimude korraldusse. Lennuki juure seati üles kaitseväe valve. 11.07.1930

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles