Sven Mikser: mida teha Trumpi administratsiooniga? (7)

Sven Mikser
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Mikser
Sven Mikser Foto: PP

Riigikogu väliskomisjoni esimees Sven Mikser (SDE) loodab, et Kongress hoiab uue presidendi administratsiooni rööbastel ning tagab USA välis- ja julgeolekupoliitika järjepidevuse.

Ei saa eitada, et Donald Trumpi võit USA presidendivalimistel šokeeris paljusid nii siin- kui sealpool Atlandi ookeani. Ühest küljest seetõttu, et säärane tulemus oli eelnevate gallupite taustal enamikule vaatlejatest ootamatu, teisalt ka põhjusel, et see võit kroonis üht läbi aegade negatiivsemat ja antagonistlikumat kampaaniat.

Trumpi võidu põhjuseid analüüsitakse küllap veel aastaid. Arvestades Ühendriikide valimissüsteemi oli ammu selge, et lõpptulemuse osas saavad otsustavaks üksikud tavapäraselt tasavägiseid heitlusi pakkuvad osariigid. Viimaste kampaanianädalate dünaamika soosis selgelt Trumpi ja nii langesid pea kõik võtmeosariigid – Florida, Ohio, Pennsylvania, North Carolina – vabariiklaste kandidaadi kukrusse.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles