Postimees 1928. aastal: hävitage põldnälkjas!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pea igal sügisel teeb põldnälkjas oma hävitustööd. Kuivadel sügistel on neid vähe ja seega ka kahju väike, kuid vihmastel aastatel esineb neid suuremal määral. Eriti tänavune vihmane aeg on põldnälkja arenemiseks soodne olnud ja seetõttu leidub neid ka õige rohkesti, ja nad võivad, eriti siis, kui vihmased soojad ilmad veel edasi kestavad, suurt kahju sünnitada talivilja orastele, kui nende vastu aegsasti abinõusid ei otsita.

Nälkjaid leidub pea igal pool, kus haljast taimestikku. Kardetav on ta peaasjalikult talivilja orasele. Aedades vigastab põldnälkjas mahalangenud puuvilja. Ka ristikheinale, kapsale ja juurviljale võib ta tunduvat kahju teha. 

Nälkja hävitustööd on kerge tunda. Nimelt jätab ta oma teele läikiva limakorra, mis hommikul vara selgesti nähtav. Ka on nälkja vigastus väga iseloomulik, kuna nälkjas lehe keskele augud lööb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles