Taavi Kotka: mis seis on Eestis internetiga? (1)

Taavi Kotka
, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi asekantsler
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka
Taavi Kotka Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eesti interneti areng on heas seisus, kuid mida saame teha, et olukord oleks veel parem? Selgitab majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi side ja riigi infosüsteemide asekantsler Taavi Kotka.

Majandusminister Juhan Parts avas 23. augustil 2010 efektse golfilöögiga Estwini projekti, mille eesmärk oli ehitada maapiirkondades aastaks 2018 valmis ülikiire interneti baasvõrk. Selle saavutamiseks tuli välja ehitada üle 6600 kilomeetri optilisi kaableid ning luua üle 1400 liitumispunkti. Projekti maht on ligi 80 miljonit eurot, mis kaetakse 85 protsendi ulatuses Euroopa tõukefondidest.

Eesti Estwini projekt ei olnud ainulaadne. Riigi toel turutõrke piirkondades baasvõrgu arendamine toimub pea kõigis Euroopa Liidu riikides ning toetusfondide abi kasutavad isegi suurriigid, näiteks Ühendkuningriikidel on võimaliku Brexiti tõttu kõvasti peamurdmist, kuidas seda toetust «tasaarveldada».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles