Taavi Veskimägi: juhtimiskultuuri muutuse möödapäästmatus (7)

Taavi Veskimägi
, Riigireformi Radari kolleegiumi liige, Eleringi juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Veskimägi
Taavi Veskimägi Foto: Erakogu

Kuidas saada Eesti majandus kasvama, välja nn keskmise sissetuleku lõksust? Uskumatult palju saaks ära teha, raputades nii riigiasjus kui eraettevõtetes juhtimiskultuuri lahti harjumuspärasest, ent ebaefektiivsest, arvab Riigireformi Radari kolleegiumi liige Taavi Veskimägi, ja paneb ette sõlmida ühiskondlik kokkulepe juhtimiskultuuri muutmiseks.

Majanduskasvu majanduskasvuga tegeledes ei saavuta. Samas on hulk eeldusi, mida muutes võib muuta majanduskasvu numbreid. Üheks olulisemaks eelduseks on juhtimiskultuuri parandamine alates riigi organiseerimisest kuni töö korraldamiseni tootmisliinil.

Järgmisel kümnendil jääb praeguse teadmise juures 10 000 inimest tööjõuturul iga aastaga vähemaks. Vähemaga tuleb suuta rohkem, kasvatades iga individuaalse organisatsiooni ja inimese tegevuse tõhusust ja mõjusust. Arutelu juhtimiskultuuri üle kogu teema ulatuses, alates väärtustest, hoiakutest ja eeskujudest kuni inimeste värbamise ja töö korraldamise meetoditeni peab muutuma ühiskonnas keskseks. Viimasel paaril nädalal (Raasuke, Neivelt jt) on juhtimiskultuuri teemad tõusnud asjakohaselt ühiskondlikku arutellu. Loodetavasti selleks, et sealt mitte kunagi lahkuda.

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles