Postimees 1937. aastal: Eesti tööstus näitab taset

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinn kihiseb-kahiseb nüüd näituse tähe all – suur tööstuse 10-s mess kestab tublisti üle nädala. Rahvast on linnas paksult, raudtee, laevad, bussid töötavad täiskoormatusega.

Kui praegune näitus-mess on 10-s, siis tähendavad praegused päevad Eesti tööstuse juubelit – ja juubeli korral püütakse esinemises olla ikka eriti hoolas, eriti kõigekülgne ja kõigiti heas vajalikes vormis. Nii siis olgem rahul näituse-messiga sellaselt, nagu ta on – see on pühapäevane hästi-raseeritud pale kõigest sellest, mis meie töösturid suudavad pakkuda oma toodangu praegusest paremikust ja vaimseist tungidest ning väljavaadetest tulevases töös.

Kuidas tundub see kõik meile, vaatlejaile?

Kui mõtleme tagasi esimesel, teisele, kolmandale messile, siis võime panna käe südamele ja kinnitada, et meie tööstuse vaimne tase, toodangu mitmesisus ja arvuline hulk on muutunud ära tundmatuseni. Ärgem imetlegem vaid seljataha minevikku kus meie esivanemad ülepingutavas töös sageli ühe inimpõlve kestes sooservi ümber töötasid õitsevateks majapidamisteks – austagem ka tänapäeva ja iseendid, sest ka nüüd suudavad meie inimesed suures väsimatuses lühikese aja kestes väga suuri vahemaid läbi sammuda. Tõsise tunnustuse ses mõttes peame andma tööstuse juubelipäeval ka Eesti tööstusele ja tööstureile! 11.08.1937

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles