9 lugu: Jõerüüdist ja EKREst Ojasoo vägivallatsemiseni ehk arvamusportaali nädala parimad palad (1)

Foto: Pm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Arvamusportaal toob lugejateni valiku möödunud nädala kõige huvitavamatest lugudest.

Jaak Jõerüüt: miks ma ei kohtu EKRE fraktsiooniga?

Presidendikandidaatide sõelumisel tegelevad erakonnad praegu soosikute otsimisega peamiselt enda seast. EKRE volikogu pani näpu oma esimehele Mart Helmele, mispeale ta ise väljendas veendumust, et erakonna suur kogu selle ka kinnitab. Mõni päev hiljem saabus mulle kutse EKRE riigikogu fraktsioonilt, kus väljendati soovi tutvuda mu valimisplatvormiga, kirjutab arvamusportaali kolumnist Jaak Jõerüüt.

Loe edasi...


Jevgeni Kisseljov: Venemaa laetud relv, millega pidevalt hullatakse, teeb varem või hiljem pauku

Kõige järgi otsustades kaalub Kreml tõemeeli sõjalise konflikti stsenaariumeid Läänega ja suure tõenäosusega võib see konflikt puhkeda Baltimaades, kirjutab vene ajakirjanik Jevgeni Kisseljov Ehho Moskvõ blogis.

Loe edasi...


Hanna-Kaisa Lepik: Sanders algatas revolutsiooni, mis ähvardab ameerikalikke väärtusi

Ameerika poliitilises traditsioonis on Hillary Clintonile kõvaks vastaskandidaadiks osutunud Bernie Sandersi suguse figuuri esilepääs pea sama uskumatu kui Donald Trumpi edu, kirjutab New Mexico ülikooli politoloogiamagistrant Hanna-Kaisa Lepik.

Loe edasi...


Brendan Canavan: Islamiriigi «bränd» on nõrk ja haavatav

Islamiriik (IS) on maailma kurikuulsaim terrorirühmitus. Selle nime ja väärtusi kardetakse üle kogu maailma ning see provotseerib, inspireerib ja ärritab mahus, millest enamik terrorirühmitusi vaid unistada võib, kirjutab Huddersfieldi ülikooli turunduse õppejõud Brendan Canavan veebiväljaandes The Conversation.

Loe edasi...


Kadri Veermäe: miks Kaljuranna kotiafäär üldse nii palju tähelepanu sai?

Kui palju maksab välisministri käekott? Aga kui palju maksavad peaministri prillid, majandusministri kingad või rahandusministri käekell, kirjutab ajakirjanik Kadri Veermäe.

Loe edasi...


Andra Siibak: Facebookis tegutseb kallutatud jõud

Uuringutest nähtub, et üha enam on suurenemas nende inimeste hulk, kelle jaoks Facebookist on saanud primaarne, ning tihtilugu ka ainus meediakanal, mida uudiste jälgimiseks kasutatakse. See aga omakorda tähendab, et peale on kasvamas silmaklappidega põlvkond, kirjutab arvamusportaali kolumnist Andra Siibak.

Loe edasi...


Indrek Tarand: algab teine poolaeg

Presidendivalimiste esimene poolaeg – mängu pole, aga ülekanne ja reportaaž käivad. Kui petliku etenduse kirjutab ette seadus, siis miks ei nõua valdav osa presidendikandidaatidest uut seadust, küsib europarlamendi saadik ja presidendi «kandidaadi kandidaat» Indrek Tarand.

Loe edasi...


Sass Henno: «7 hetke, mil lüüa naist» Tiit Ojasoo ainetel

Lavastaja Tiit Ojasoo sai hiljuti laia meediatähelepanu ja mu isikliku põlguse osaliseks oma alluva naisnäitleja löömise pärast. Edasi hargnes lahti meediafarss, kus ta õigustas end esimeses intervjuus ning hiljem teises intervjuus (ja ilmselt mõne normaalse suhtekorraldaja soovitusel) kahetses tehtut, kirjutab kirjanik ja aktivist Sass Henno.

Loe edasi...


«Vahel on tunne, et elu saab otsa ja armastust polnudki»

Tean mitut inimest, kes hellitasid sel nädalal lootust, et ajakirjandusse jõudnud teade sellest, kuidas NO99 direktor Tiit Ojasoo (38) lõi naist, kes oli näitlejana tema alluvuses töötanud ja kellega tal oli ka intiimsuhe, on eriti karm algus uuele teatriprojektile, kirjutab ajakirjanik Liisa Tagel.

Loe edasi...

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles