Mart Kalm: Priit Pärn ja Kunstiakadeemia

Mart Kalm
, arhitektuuriajaloolane, Eesti Kunstiakadeemia rektor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Kalm
Mart Kalm Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Minu arusaamist mööda pole väärikas musta pesu avalikult pesta, ent emotsionaalse inimesena on Priit Pärn välja toonud kõik probleemid, mistõttu seda, millest ei sobi rääkida, enam pole, kirjutab Eesti Kunstiakadeemia rektor Mart Kalm.

Hiljuti ei valinud Eesti Kunstiakadeemia (EKA) nõukogu professoriks tagasi rahvusvaheliselt tuntud animaatorit Priit Pärna. Peamiselt kolleegidest ja üliõpilastest koosnevas ülikooli kõrgeimas otsustuskogus sai Pärn võimalikust 21 poolthäälest viis. Kollegiaalse otsustuse juures ei ole võimalik teada, mis kaalutlustel keegi oma linnukese nii tegi, rääkida saab ainult õhus olnud argumentidest. Minu arusaamist mööda ei ole väärikas musta pesu avalikult pesta, ent emotsionaalse inimesena on Pärn välja toonud kõik probleemid, mistõttu seda, millest ei sobi rääkida, enam pole.

On arvatud, et nüüd tegid kadedad keskpärased kolleegid suurele andele ära. Teistpidi võib neid «Salierisid» tunnustada kui kindlameelseid akadeemilisi inimesi, kes erinevalt ajakirjandusest pole pimestatud kuulsusesärast, vaid julgevad vastu võtta ka radikaalseid otsuseid. Tegelikult on see üllatav, sest EKA nõukogu on värvikas seltskond, omamoodi sajapäine lohe, kus igalühel on huvid ning palju energiat oma ideedele toetajaid otsida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles