Andrus Alber: äärmuslasi valida võid, aga jalgratast osta ei tohi (4)

Andrus Alber
, Finora Capital’i juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finora Capitali juht Andrus Alber.
Finora Capitali juht Andrus Alber. Foto: SANDER ILVEST/

Mati istus arvuti taha, et hakata valima. Valima riigikogu ja seejärel uut jalgratast. Kuna Mati ei viitsi kodust välja minna, meeldib talle teha oma valikuid arvuti juurest lahkumata. On tal ju ID-kaart ja Eestil palju kiidetud e-teenused.

Matile meeldivad poliitikud, kes räägivad asjast ilma keerutamata ja lubavad jõulist muutust. Ajalehtedes nimetatakse neid äärmuslasteks, aga see ei heiduta Matit. Ta logib end ID-kaardiga sisse ja pärast paari klikki on lemmikpoliitik ja erakond valitud.

Nüüd läheb Mati e-poe kodulehele uut jalgratast valima. Rõõmuks avastab ta, et ägedat, just talle sobivat 2100-eurost maanteeratast on võimalik osta järelmaksuga ja esimene sissemakse peab olema üsna väike. Mati asub õhinal järelmaksu taotlust täitma. Kuna ta on oma arveid alati korrektselt tasunud, on ta veendunud, et otsus tuleb positiivne. E-pood on kõik tõesti mugavalt korraldanud ja juba mõne hetke pärast on positiivne otsus käes ning Mati kujutab juba ette, kuidas ta järgmisel päeval oma uue jalgrattaga ringi vuhiseb.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles