Tõnis Allik: kahe kantsi kaitseks

, Regionaalhaigla juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik.
Põhja-Eesti regionaalhaigla juhatuse esimees Tõnis Allik. Foto: Liis Treimann / Postimees

Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Ralf Allikvee kirjutas Postimehes («Eesti haiglavõrk pole jätkusuutlik», PM 4.05), justkui suurendaks kolmanda piirkondliku haigla lisandumine kuidagi haiglavõrgu jätkusuutlikkust. Paljude Allikvee tõstatatud probleemidega võib nõustuda, kuid lahenduse suhtes küll mitte.

Tänapäevase tervishoiukorraldusega riikides peetakse kõrgema etapi (st kõigil arstlikel erialadel raviteenust pakkuva) haigla tõhusaks teeninduspiirkonnaks miljonit elanikku. Kolmanda piirkondliku haigla tegemine 1,3 miljoni elanikuga riiki ei ole kõige mõistlikum tervishoiukorralduslik mõte.

Eestis on juba kaks piirkondlikku haiglat, mida on tänapäevase standardi kohta isegi liiast, kuid arvestades elanikkonna paiknemist, on ühte spetsiifiliste kompetentside ja tehnoloogiatega regionaalhaiglat Tallinna ikkagi vaja ja Tartus on ju ülikool. Pikemalt on sel teemal meie blogis kirjutanud regionaalhaiga ülemarst Andrus Remmelgas (http://www.regionaalhaigla.ee/et/dr-remmelgas-tippkompetents-sailib-ja-kasvab-ainult-pidevas-rakenduses).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles