Kapo: võimalik, et Norra ajakirjaniku allikad on tegelikkuse ja virtuaalsuse sassi ajanud (2)

Liisa Tagel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaitsepolitsei on vast esimest korda olukorras, kus meile justkui heidetakse ette Venemaa eriteenistustega seotud ohtude ilustamist ja varjamist. Seni oleme pidanud kuulma süüdistusi pigem vastupidises, et võimendame ohte üle, kommenteerib kaitsepolitsei pressiesindaja Harrys Puusepp.

Peame avalikkuse teavitamist üheks tõhusamaks ja demokraatlikumaks ohtude ennetamise vahendiks, mis kaitsepolitseile on põhiseadusliku korra kaitseks lubatud. Oleme seni paljastanud Vene eriteenistuste Eesti riigi julgeoleku vastaseid kavatsusi ja tegutsemist ning teeme seda ka edaspidi. See on meie kohus, kuna ohte adekvaatselt tajudes teeme ühiskonnana paremaid otsuseid.

Ohtude ja Eestis toimuva hindamisel on võimalik, et ajakirjaniku allikad on tegelikkuse virtuaalsusega segamini ajanud. Aga eks anonüümsete allikate usaldamine ongi uskumise küsimus.

Teame, mida, millal ja kellele oleme edastanud ning mida mitte. Teame, et oleme Eesti ja rahvusvahelisele avalikkusele Eesti julgeolekut ohustavast rääkinud nii, nagu see reaalsuses on. Ilustamata. Küll vajavad julgeoleku tagamisel jätkuvat kaitset riigisaladused, et julgeolekut ohustada püüdjad ei teaks liiga palju meie teabest, meetoditest ja taktikast. Siinjuures rõhutame teadmisvajaduse olulisust, eriti arvestades reeturite tabamise kogemusi.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles