Ukraina uus katsetaja

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volodõmõr Groisman
Volodõmõr Groisman Foto: AP/Scanpix

Ukraina värsket peaministrit Volodõmõr Groismani tutvustavad artiklid ei hiilga just ammendavusega: peamiselt rõhutatakse seda, et 38-aastane mees on riigi noorim valitsusjuht ning president Petro Porošenko usaldusalune. 

Vinnitsa linnapeana olevat ta linna täielikult muutnud ning raadaspiikrina kurikuulsalt kähmlusaltis parlamendis suhteliselt edukalt korda hoidnud. Abielus, kolme lapse isa.

Groismani eelis endise peaministri Arseni Jatsenjuki ees on see, et peaministri ja presidendi omavahelistele kraaklustele ei pea enam riigis aega raiskama, sest nüüd on nad sama leeri esindajad. Tema teine eelis on see, et vähemalt praeguseni pole teda keegi korruptsioonis süüdistanud ning ka rahva pahameel riigi aeglase edenemise üle pole tema isikule koondunud. Seis on Ukrainas aga raske ning tegelikke reforme oleks praegu vaja kibekiiresti – loomulikult on Groisman lubanudki just sellega tegelema hakata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles