EKRE liikmed tegid sotsiaalmeedias Brüsseli rünnaku järel parastavaid märkusi (52)

Toomas Randlo
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaak Madison
Jaak Madison Foto: Elmo Riig / Sakala

Eesti Konservatiivsesse Rahvaerakonda kuuluvad riigikogu liikmed Martin Helme ja Jaak Madison tegid sotsiaalmeedias pärast Brüsselis toimunud terrorirünnakuid parastavaid märkusi ning süüdistasid selles immigratsiooni.

«Hetkel käimas Brüsseli lennujaamas projekt: «Erinevus rikastab ja tere tulemast immigrandid!» Palju õnne, liberaalid ja progressiivid,» säutsus Jaak Madison Twitteris.

Martin Helme kirjutas Facebookis, et vasakpoolsed pole võimelised oma maailmapildist välja nägema. «Peame vist leppima, et vasakpoolsed ei olegi võimelised enam oma multikulti võlumaailmast välja tulema ega suuda muuta oma seisukohta immigratsiooni ja islamiseerumise osas isegi siis, kui õhku lendavad nende oma lähedased ja vägistamised toimuvad nende endiga. Mis siis ikka, tuleb lihtsalt leppida, et ühiskonnas on alati mingi osa neid, kes on pigem valmis surema ja teistel laskma surra, kui loobuvad oma läbikukkunud ideoloogiast.»

Postituse lõpus rõhutas Helme, et Eesti ei peaks ühtegi kvoodipagulast vastu võtma. «Meie, terve mõistusega inimeste asi on lükata nad aruteludest ja otsustustest nii kaugele, kui võimalik ja teha kõik mis vaja, et hoida oma kodumaa turvalisena. Meie kvoot on null!»

 

Niisiis, Evelin Võigemast, toas on tuli põlema pandud ja kõik näevad, et ongi koll toas! Brüsseli lennujaamas toimub...

Posted by Martin Helme on 22. märts 2016. a.

Reformierakonna Noortekogu teatas pärastlõunal, et Jaak Madison peaks Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimehe kohalt tagasi astuma. «Hetkel kui ülejäänud Euroopa avaldab terroriaktis kannatanutele kaastunnet, on Riigikogu Euroopa Liidu asjade komisjoni aseesimees Jaak Madison avaldanud Twitteris juhtunut parastava teksti. Selline käitumine on äärmiselt ebaeetiline, solvav ning lugupidamatu õnnetuses kannatanute suhtes.» 

«Mõistame sellise käitumise hukka ning leiame, et Jaak Madison peaks võtma poliitilise vastutuse ning oma ametikohalt tagasi astuma,» ütles reforminoorte esimees Erkki Keldo.

Brüsselis toimus täna mitu plahvatust, mille tagajärjel on hukkunud üle 20 inimese. Lennujaama plahvatustest põhjustas esimese suitsiiditerrorist, teine pomm pandi plahvatama eemalt, kinnitasid võimud.

Kommentaarid (52)
Copy
Tagasi üles