Ene Pajula veste: kas palgalõhe ikka on sugudega seotud, küsib mammi (11)

Ene Pajula
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Ene Pajula
Ajakirjanik Ene Pajula Foto: Tairo Lutter

Iga natukese aja pärast, enamasti siis, kui on ilmunud värsked statistikaaruanded või naistepäeva paiku, tuleb Marianne Mikko ja ütleb, et Eestis on Euroopa suurim sooline palgalõhe, kui õudne. Mitte just nende sõnadega, aga mõte on igal juhul selline. Mammi on selle küsimuse üle päris palju juurelnud, ja ka kirjutanud, sest tema tõesti ei saa aru, mis on meie palgalõhel sugudega pistmist.

Asi, mis teda selle juures kõige rohkem häirib, on see, et jätame tervele maailmale mulje, nagu käiks Eestis üks totaalne naiste ahistamine. Kas käib? Mammi ei vaidle üldse vastu väitele, et kui meeste ja naiste palku liita-korrutada-jagada, siis saadud tulemuse kohaselt ongi naiste palk palju madalam. Ja kui palk on madalam, siis ootab neid ka madalam pension. Aga mammi pole tõesti kunagi märganud, et Eestis makstaks naistele vähem palka kui meestele pelgalt selle pärast, et nad on naised.

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles