Ahto Lobjakas: Juhan Parts kui kooseluseaduse Mooses

Ahto Lobjakas
, kolumnist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ahto Lobjakas.
Ahto Lobjakas. Foto: Peeter Langovits

Juhan Parts on kooseluseaduse suurim lootus. Kui seadus terveks jääb ja rakendusaktid vastu võetakse, võib sellest talle saada suurem monument kui Tallinna Sadama praamihanked, Auvere elektrijaam ja dekaad Euroopa kontrollikoja liikmena. Võib näida liialdusena, kuid Parts on ainuke asi, mis seda sümboolset seadust elus hoiab.

Poleks Partsi ja talle terendavat magusat kohta Euroopas ning poleks sotside kooseluseaduse vahetuskaubaks nõudmist, poleks IRLil stiimulit seda mängu kaasa teha. SDE ja juhuslike reformierakondlaste ühisrindest lihtsalt ei piisaks oludes, kus koalitsiooni ukse taga pole midagi peale huntide, EKREst Keskerakonnani, kes homoasjanduse üldse referendumile tahaks panna.

Ometi näib, et SDE-l piisab kursi hoidmisest ja IRLil ei jää Partsi tuleviku kindlustamiseks muud üle kui kaasa purjetada. Muidu Parts Euroopasse ei lähe. Kui nii, siis oleks see fenomenaalne näide karmavõla ökoloogilisest taaskäitamisest Eesti poliitikas. Aaviksoo, Pakosta ja kõik teised, kellele erakond on olnud eraviisilise edenemise pant, saaksid lunastatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles